Свят

Нападки между Джо Байдън и Доналд Тръмп в надпреварата за Белия дом

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

Екипът на Джо Байдън за предстоящите президентски избори обвини Доналд Тръмп, че увеличава заплахите за политическо насилие, както и че иска щурмът на Капитолия да се повтори.

 

Той иска още един 6 януари, но американците ще му дадат още една изборна загуба през ноември, защото продължават да отхвърлят неговия екстремизъм, неговата привързаност към насилието и неговата жажда да отмъщение.

Джеймс Сингър, говорител на Джо Байдън

Коментарът дойде след участие на Тръмп на митинг в Охайо, по време на който подкрепи кандидата за сенатор Бърни Морено и отправи критики към Байдън.

Бившият президент заяви, че ще защити социалното осигуряване на Съединените щати. Той обърна внимание и на конкуренцията с Китай около производството на автомобили, като обеща 100% мита върху колите, произведени извън страната. И допълни, че местният сектор ще бъде предпазен, но само ако той бъде избран за нов мандат в Белия дом.

 

Ако не бъда избран, ще последва кървава баня и това ще е най-малкото. Ще има кървава баня за страната.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ

Освен това Тръмп коментира и проблема с незаконната миграция на южната граница на Съединените щати. Той твърди, че някои държави изпращат "младежи" от затворите си към границата и заяви, че "това не са хора".