Политика

Десислава Трифонова, ГЕРБ-СДС: Очакваме масови фалити на бизнеси

От Euronews България Euronews България

Беше ни обещано, че природният газ ще бъде 3-4 пъти по-евтин, оказа се два пъти по-скъп накрая. Това според нас ще доведе до фалити на бизнеси и невъзможност реално икономиката да функционира.

Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова.

„Ние прогнозирахме, че ще има около 60% увеличение на газа през август месец, реално е 54%, но с увеличението отпреди това, което беше 32%, стават общо 86%“, изчисли Трифонова.

„Нямаше конкретни идеи и управленски решения е тяхната програма. Още повече, че Народното събрание не приема законодателна програма – това е работа на Министерския съвет. За първи път някой някога внася законодателна програма в Народното събрание. В тази връзка беше напълно безсмислено подобно действие“, коментира тя опита на управляващата коалиция да бъде разгледа законодателна програмата, изготвена по време на преговорите за съставяне на нов кабинет между ПП, БСП и ДБ.

Трифонова изрази надежда, че се след изборите разговорите ще започнат първо с цели и принципи, а не на база разделение и омраза, каквото виждаме в политическия живот на страната в последната година и половина.

„Да има консенсус около цели, които да изведат България от кризи, а не да се генерират такива, каквито правителството на ПП докара“, отбеляза тя.

По думите ѝ правителството на ПП може да бъде запомнено с три основни неща- скандални назначения, корупция и генериране на кризи.

„Бяхме свидетели на масова корупция, назначения на близки семейства и приятелски кръгове. Бяхме свидетели на това как се сключват меморандуми с офшорни компании с неясни капитали“, каза още тя.

„Нашите цели са ясни – да има консенсус, солидарност, обединение около конкретни цели като Еврозоната“, подчерта Трифонова.

Целия разговор вижте във видеото.