Политика

Румен Христов, СДС: С ДПС също могат да се водят преговори

От Euronews България Euronews България

В следващия парламент ще има два блока – евроатлантически ориентиран и проруски. Ако от евроатлантическия блок извадиш най-големия политически субект – ГЕРБ-СДС, това автоматично означава, че няма да ти стигнат депутатите, за да сформираш мнозинство.

Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ Румен Христов – председател на СДС и депутат от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

По думите му ако от „Продължаваме промяната“ решат и този път да не си сътрудничат с ГЕРБ-СДС и посегнат към групата на проруските формации, ще се получи, каквото се случи и в този парламент – след 6 месеца отново избори.

С ДПС също могат да се водят преговори. Въпрос на сметка – дали с тях или без тях излиза необходимият брой депутати.

Румен Христов, СДС

Председателят на СДС е убеден, че предстоящите предсрочни избори ще бъдат спечелени от ГЕРБ-СДС.

По думите му бившите управляващи притежават експертизата, опита и са доказали, че могат да решават злободневните въпроси на българското общество.

Според него е нямало шанс за реализиране на третия мандат.

„Кога социалистите са давали така лесно властта? Правиха всички опити да бъде реализиран мандатът, но нямаше как да стане. И добре, че не стана. Винаги, когато БСП е управлява, знаем какво се случва – катастрофи“, коментира председателят на СДС.

БСП да ми говори за нов морал и за промяна – айде мерси.

Румен Христов, СДС

„Този парламент изчерпа възможността да работи ползотворно“, смята Христов.

Той е на мнение, че мнозинството в отиващия си парламент е било нестабилно, „сглобено най-вече на база анти-ГЕРБ, омраза и изчегъртване.“

„Такова мнозинство не работи. От тази гледна точка най-добре е избирателите отново да кажат как ще бъде подреден парламентът и да се търси формула на стабилно и дълготрайно управление на държавата“, посочи той.

„В политиката никога не трябва да се казват никога“, смята председателят на СДС.

Целия разговор вижте във видеото.