Политика

Анализатори: И двете формации ще претърпят негативи, ако не успеят да сглобят нов кабинет

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

Социологът от "Алфа Рисърч" Геновева Петрова и политологът Даниел Стефанов коментираха в ефира на "Добро утро, Европа" предстоящото в понеделник връчване на мандата за нов кабинет на ГЕРБ-СДС от президента, както и какво предстои в политиката идните месеци.

 

 

Основната задача на управлението е да реализира определени политики, що се отнася до това не сме чували противоречия около това, а са относно кадровите назначения. С повече взаимно изнудване, но като цяло ще намерят решение. И ПП-ДБ, и ГЕРБ-СДС, си дават ясна сметка, че ако не излъчат правителство след тези преговори, ще се отрази и за двете формации в негативен план. 

Геновева Петрова, социолог "Алфа Рисърч"

Един от съществените проблеми пред преговорите, че не можаха да изработят споразумение през последните 10 месеца, за да се обясни защо е такава конструкцията в управлението, тя беше под постоянно напрежение някъде да се счупи. В момента всички тези неща плюс идеята да има смяна на министри в кабинета, изправят управляващите пред трудни решения.  Министрите трябва да са наясно оттук нататък, че ще бъдат подкрепяни от различни мнозинства. 

Даниел Стефанов, политолог

Целия разговор във видеото.