Свят

Зеленски: Военните планове на Москва не се ограничават до Украйна

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Президентът на Украйна заяви, че руското настъпление на фронта е спряно и че силите на Киев укрепват отбранителните си линии.

Нашите войници стабилизират позициите ни на фронта. Правят го въпреки ограничените доставки на оръжия от нашите партньори. Благодаря на всеки войник и командир, на всички наши воини, които осигуряват отбраната и фронтовите операции със своята сила и издръжливост.

Володимир Зеленски – президент на Украйна

Зеленски добави, че според данни на украинското военно разузнаване, военните планове на Русия включват и други страни, не само Украйна.

Според доклада на ръководителя на военното разузнаване на Украйна Буданов, военните планове на Русия са насочени не само срещу нашата страна, но и срещу други държави. Обща задача на света е да осуети болната фантазия на Путин, че той уж разполага с време да продължи войната.

Володимир Зеленски – президент на Украйна 

След "имитацията" на избори в Русия Путин вероятно ще ускори мобилизацията на войници за фронта, предположи украинският лидер. И призова за допълнително ограничаване на мобилизирането на ресурси и финанси от страна на Москва.

В интервю за френски медии Вододимир Зеленски каза, че докато Украйна удържа фронта срещу руските сили, френската армия може да си стои във Франция.

На 26 февруари президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че изпращането на западни военни в Украйна не бива да се изключва.