Политика

Политолози: Очаква ни предизборна кампания със скандали и махленско говорене

От Любомира Тонева Любомира Тонева Стажант

Очакванията на анализаторите се потвърдиха - България отива на предсрочни избори. Какво следва след провала на третия мандат, който ще бъде върнат на президента утре - темата в студиото на Euronews Primetime коментираха политолозите Атанас Радев и Милен Желев.

Навлизаме в горещия летен сезон, който ще мине под знака на предизборни кампании и на служебен кабинет, смята Милен Желев.

Според Атанас Радев всеки ден в предизборната кампания ще гледаме какви ли не издънки и скандали. Имайки впредвид ситуацията с шефа на КЕВР и споразумението за антикорупционния закон, мисля че тази реторика ще продължи, допълни той.

Въпросът е защо партиите не се споразумяха по конретни теми, попита Радев.

Според колегата му Желев, това се дължи на липса на държавническо мислене. По-скоро ставаме свидетели на махленско говорене, допълни той.

Според Радев, е трябвало президентът да покани всички партии на дебат и да подходи исторически, особено предвид ситуацията с председателя на КЕВР.

Според Желев, ще навлезем в една спирала от избори. По-оптимистично настроен е Радев, според когото най-важното е коя ще бъде първата политическа сила на предстоящия вот.

Вижте целия разговор във видеото.