Политика

Нинова: Направих всичко по силите си, оттук нататък е отговорен президентът

От Euronews България Euronews България
Ninova (3) Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

Предложих парламентът да продължи работа до 15.08 и да задържим мандата дотогава. Нападнаха ме, че нарушавам Конституцията, и че го правя от жажда за власт за още две седмици. Предупредих какво ни чака без председател на КЕВР. Обявиха ме за некомпетентна и алчна за власт.

Това написа във Фейсбук председателят на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова. 

Лидерът на левицата казва, че с нея са се свързали десетки асоциации на средни и малки предприятия, работодателски организации, домоуправители и граждани, които са били разтревожени след решението на БСП да върне мандата на президента неизпълнен.

"Твърдението на всички е, че хаосът с цените на енергоносителите, който се задава и липсата на решения на КЕВР, ще бъдат фатални за икономиката и семействата. Настояват за спешни решения на правителството в оставка и на Народното събрание. Искам да им кажа: направих всичко по силите си, за да помогна. Предложих открити и честни преговори за правителство, което да даде сигурност и спокойствие. Атакуваха ме, че имитирам, за да остана министър", пише Нинова.


"Внесох програма и закони, които щяха да решат много от проблемите. Днес даже и не ги допуснаха в дневния ред на парламента.

Направих всичко по силите си. Проявих търпение, търсих мостове, предлагах решения. Сега се разбира, че съм била права, но е късно. Утре връщаме мандата. Яростта, омразата и желанието за бързо идване на власт на стария модел на управление от страна на ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане”, уби всяка възможност за държавническо и разумно решение за излизане от кризата. Оттук нататък отговорността е в ръцете на президента и на онези, които не проявиха никаква грижа за хората и грам мисъл за следващите месеци", стои още в публикацията на лидера на БСП.