Общество

В Международния ден на жената: Проучване сочи, че мястото на жените е в домакинството

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

Мястото на жените е в домакинството, сочи проучване у нас. Това са отговорили 82 % от участвалите в анкетата. Резултатите обявиха  в „Добро утро, Европа“ Марина Кисьова, основател на Фондация „Екатерина Каравелова“, и експертът по международна политика Евелина Сандалова. 

„Представителството на жените в Европейския парламент ще намалее в сравнение със сега – от 31% ще бъде около 24-25%. Което означава, че въпреки че се опитваме да има включване на жените в политиката, статистиката показва, че дори на идните избори това ще бъде много по-малко в сравнение със сегашния Европейски парламент“, посочи Марина Кисьова.

„След последните местни избори, от 28 областни града само един се управлява от жена – Габрово. В парламента жените са 25%. Ние сме 52% от населението, но в крайна сметка сме представени само като всеки четвърти депутат е жена. Аз вярвам, че напротив – имаме нужда от повече женско лидерство, за да може да променим малко нещата и да се управлява с любов. Аз това се надявам да видя в женското лидерство“, каза Евелина Сандалова.


Целия разговор вижте във видеото.