Политика

Преговорите между партньорите за правителство започват в 18 ч. утре (Обновена)

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист
Global_And
Бетина Михайлова Бетина Михайлова Репортер

Официално потвърдено - започват разговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ за новия кабинет. Партньорите в некоалицията смекчиха тона в името на бъдещото управление. Но напрежението между тях и предупрежденията останаха. Камелия Колева следи парламентарния ден.


Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ започват утре в 18 часа, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.  Борисов отправи обвинения към кабинета, че дори в оставка сключва договори и прави назначения в АДФИ и Агенция "Митници". Лидерът на ГЕРБ е на мнение, че Асен Василев не трябва да е финансов министър в новия кабинет, но ще остави Мария Габриел да реши дали иска да работи с него. Как депутати коментираха  бъдещето на управлението преди началото на парламентарния ден - вижте във видеото.

Правителството в оставка ще направи отчет за свършеното през изминалите девет месеца. Оставката беше депозирана пред парламента на 5 март, а само ден по-късно депутатите я приеха единодушно. Правителството обаче ще продължи да работи до съставянето на нов кабинет. 
Ако Народното събрание не избере нов министерски съвет – следва служебно правителство и предсрочни парламентарни избори. От понеделник президентът Румен Радев започва консултации с парламентарно представените партии, преди да връчи първият проучвателен мандат за ново правителство на ГЕРБ-СДС.