Култура

Чупене на мебели и опит да рита полицаи: Обвиниха в хулиганство певицата Жана Бергендорф

От Euronews България Euronews България
Zhana Bergendorf Youtube Жана Бергендроф. Скрийншот: YouTube

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 38-годишната Жана Бергендорф за хулигански действия, съобщиха от държавното обвинение.

Изпълнителката ще отговаря за това, че около 04,00 часа тази нощ в кв. Овча Купел в София е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта. Действието се разиграва в блок на ул. „Президент Линкълн“ в София. Обвиняемата е обиждала и заплашвала полицейските служители, които се опитвали да я задържат, опитала да ги рита и не изпълнявала разпорежданията им. Двамата започнали да буйстват и да чупят мебелите в чуждия дом. Домакинът подал сигнал на тел. 112, а на адреса бил изпратен полицейски патрул, съобщава БНР. В крайна сметка изпълнителката е била арестувана.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. чл.325, ал.2, вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

От МВР не уточняват дали са им направени тестове за употреба на алкохол и наркотици. Певицата бе пусната от ареста срещу парична гаранция в размер на 1000 лв. Изпълнителката не е осъждана.