Общество

След като бе хванат да кара пил – Нойзи се извини: Много ме е срам, сглупих сериозно

От Euronews България Euronews България
Ivaylo Cvetkov Noisy Снимка: БГНЕС, архив

След като бе задържан заради това, че шофира след употреба на алкохол, журналистът и публицист Ивайло Цветков-Нойзи публично се извини за постъпката си чрез публикация на своя фейсбук профил.

„Ще бъда съвсем откровен: сглупих сериозно. И много ме е срам. Не се беше случвало, няма и да се случи пак“, пише Нойзи.

„Причините и подробностите не са важни - важни са поуката и отговорността, която ще понеса. Извинявайте“, завършва публикацията му в социалната мрежа.


Вчера Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност общественика заради шофиране след употреба на алкохол.

Цветков е шофирал в София при концентрация на алкохол в кръвта от 2.12 промила. Обвиняемият е дал кръвна проба, чийто резултати се очакват.

По случая е образувано досъдебно производство, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Обвиняемият не е осъждан и е съдействал на разследването. Нойзи беше пуснат от ареста срещу парична гаранция от 15 хиляди лева, а шофьорската му книжка отнета.