Политика

Ирена Анастасова, БСП: За девет месеца това управление не направи нищо, освен да помага на Украйна

От Тоня Стоянович Тоня Стоянович Репортер

Мнението на БСП, че Тодор Тагарев е опасен не е от вчера, още когато беше създадено коалиционното правителство, което просъществува седем месеца, предложението на ПП за военен министър беше Тодор Тагарев. Тогава заради това, че БСП беше в тази коалиция, той не стана военен министър. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ Ирена Анастасова от БСП.

Имаме съмнения в това дали Тодор Тагарев отстоява българския национален интерес във всичките си визити или просто си прави собствени пиар акции на гърба на България и ни въвлича в безсмислени конфликти. Ние смятаме, че по-скоро е така, той излага на риск националната сигурност. По тази причина по наше предложение днес ще го чуем в Народното събрание какви ги е сътворил за пореден път.

Според Ирена Анастасова, твърдението, че Европейските партньори на страната ни и Украйна харесват Тодор Тагарев, е хвалба.

„Това управление, освен да помага на Украйна, нищо друго съществено не е свършено за тези девет месеца, нито една реформа, в нито една сфера“, каза още депутатът от БСП.

Според Ивайло Вълчев от ИТН, остава впечатлението, че през последните месеци министърът на отбраната и премиерът водят своя собствена политика, но не е ясно какъв мандат имат за нея.

„За мен те правят една двойна голяма грешка, защото първо, че влизат в разговори от името на България, но със сигурност Народното събрание не е изпращало никого да говори по тези въпроси. Друго лошо, което г-н Тагарев прави в тези разговори е, че създава надежди в украинската страна, за които той много добре знае, че няма как да бъдат изпълнени“, коментира още Ивайло Вълчев.

Целия разговор с Ирена Анастасова и Ивайло Вълчев вижте във видеото.