Политика

Цончо Ганев, „Възраждане“: В „сглобката“ едните рекетират другите

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Едни рекетьори рекетират други рекетьори. Респективно, имаме брожение вътре в управляващата „сглобка“ – която си е чиста коалиция. Така депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев коментира настоящата политическа ситуация.

„Дали ще има избори – не се знае, защото ако до четвъртък нещата бяха 90% на избори, то в петък имаше поредното влизане на Кирил Петков в кабинета на Пеевски, седя там повече от два часа и разбираме, че може да има споразумение“, предположи той.

Ето какво още каза Ганев за зрителите на Евронюз България:

Дали ще има ротация, в общи линии няма да се промени абсолютно нищо. С изключение на това, че ще преразпределят кой откъде да краде малко повече. Или ще разпределят регулаторите, в лицето и на съдебната система.

Към днешна дата виждаме тектоничното разместване в глобален аспект. Виждаме вчерашната изключително притеснителна конференция във Франция, изявлението на френския президент, който каза, че на база двустранни споразумения предстои да се обсъжда вкарването на други войски в Украйна.

В същото време, в Киев нашият министър-председател каза точно това: предстои да се подпише двустранно споразумение (за военно-техническа помощ). Няма как той към днешна дата да каже, че ще изпраща войски. Това предстои да се развие.

Другият проблем е, че – както ние от „Възраждане“ обясняваме“ – това половинчато влизане в Шенген, и въобще пагубното ни влизане в Шенген, води дотам, че дори и днес има два пристигнали самолета. Пристигат хора, които слизат с белезници.

И като прибавим, че България се превръща вече в поле за ядрени отпадъци и трябва да изграждаме за вечни времена складове... Никой няма право да връща отработено ядрено гориво обратно в САЩ – и то остава в България.

 

Цялото интервю вижте във видеото.