Общество

Кметът на Дупница: В училището на изчезналата Ивана започва проверка (Допълнена)

От Euronews България Euronews България

150 полицаи и още толкова доброволци издирват изчезналата 17-годишна Ивана от Дупница. Властите имат готовност да поискат съдействие и от Столична голяма община, съобщи кметът на града Първан Дангов пред  Евронюз България.

По-важното за него обаче е защо за пореден път целият ресурс на държавата е впрегнат за издирването на дете и дали тази ситуация е могла да бъде предотвратена. Затова в училището днес започва вътрешна проверка.

Към момента от момичето няма никаква следа или информация. Намерено е само якето, а раницата и джиесема си е оставила в училището където учи - Гимназията по хранително-вкусови и химически технологии.

Периметърът на претърсване в района се разширява. Претърсват се местности по Пиперево, Баланово, Блажиево, Усойка. Цялото корито на река Джерман. На някои места и по два пъти.

Използват се дронове, термокамери, следови кучета.

Действията се координират от изграден в РУ Дупница оперативен щаб, който се ръководи се от директора на Областната дирекция в Кюстендил старши комисар Венцислав Григоров.

 

Според директора на ОДМВР-Кюстендил възможно е детето да не се намира на територията на града. В училището днес започва вътрешна проверка.

Вижте още във видеото: