Свят

Две години по-късно: Жители на Москва разказват за промените от началото на конфликта

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

В навечерието на началото на третата година на Войната на Русия в Украйна, жителите на Москва споделиха какво според тях се променило в живота им от началото за последните 2 години.

 

Много неща се промениха в страната, но не към по-добро. Границите са затворени, хората не могат да се придвижват. Това не е нормално.

Дмитрий , местен жител

Въпреки очакванията на Кремъл за разпадане на Украйна, последните две години се отразиха тежко на Русия, изтощавайки икономическите и военните ѝ ресурси и подхранвайки социалното напрежение, което започва да се проявява въпреки строго контролираната политическа система.

 

Много компании бяха затворени, много компании претърпяха ребрандиране и като цяло връзката с останалия свят стана по-слабо усещана.

Ян, местен жител

От своя страна политическият анализатор Абас Галямов споделя, че според него ситуацията и за Москва, и конкретно за Путин ще се влоши.

 

Ситуацията за Путин се влошава. Процесите в страната се засилват, икономиката се срива, санкциите действат. Лъжа е, че те не работят, те работят и то доста добре.

Абас Галямов, политически анализатор

Галямов допълва, че според него легитимността на Путин продължава да отслабва и за сметка на това властите реагират с по-строги мерки. Той смята обаче, че това може да изиграе цитирам лош номер на Путин, като предизвика революция в страната.