Общество

МВнР извика временно управляващия руското посолство у нас заради смъртта на Навални

От Euronews България Euronews България
Alexei Navalny Russia Navalni AP Снимка: AP архив

Българското Министерство на външните работи е извикало на среща временно управляващия Посолството на Русия у нас. Това съобщават във фейсбук от посолството на Русия. Поводът за беседата е бил смъртта на руския опозиционер Алексей Навални.

От Руското посолство у нас съобщиха във фейсбук:

„На 23 февруари временно управляващ Посолството на Русия в България беше поканен на разговор в МВнР на България. По време на срещата българската страна изрази очаквания относно изясняване на причините за смъртта на А. Навални, а също така сподели някои тенденциозни оценки за политическата ситуация в Русия във формата на вече познатите западни клишета.

От своя страна подчертахме, че ситуацията около А. Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия и всякакви опити за оказване на натиск върху властите на страната не са нищо повече от намеса във вътрешните работи. Акцентирахме, че преди да се правят изявления по този въпрос, е необходимо да се изчакат резултатите от разследването, което се извършва от компетентните органи в пълно съответствие със законодателството на Руската Федерация”.