Политика

Димитър Вучев, общински съветник от ГЕРБ-СДС: Проблемът на София е липсата на управляваща коалиция

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

"Няма коалиция между никой, което е големият проблем на този съвет, трябва да се знае какви са ангажиментите, какви са границите за управление. Основната причина за това да няма коалиция е най-голямата група - ПП-ДБ-СС. Трите формации не пожелаха да има, което ще ни вкара в един доста тежък мандат. Това заяви в ефира на PrimeTime общинският съветник от ГЕРБ-СДС Димитър Вучев относно работата на новия общински съвет в София и дали най-накрая той ще заработи, след като три месеца не успя да избере председател.  

"Опозицията сме в рамките на този мандат, в основата си ще показваме как се управлява столицата. Най-голямата група има всички лостове и механизми да направи мнозинство. Важното е да се върши работа, не е толкова важно кой ще оглави комисията по бюджет и финанси", посочи той по повод връщането на решението за ръководството на комисиите в СОС.  

Относно новия бюджет на София, Вучев коментира, че "в 95% се препотвърждават проектите от предишното управление на столицата". 

"Всички видяхме какво се случи, всички групи бяха "за", тоест всички бяхме замесени в това начинание. Това е политическа атака, държим на искането си за оставка на областния управител Вяра Тодева", допълни той. 

"Силно се надявам в четвъртък да има финално решение и комисиите и столичният общински съвет да заработи най-накрая", допълни Димитър Вучев. 

Целия разговор във видеото.