Euronews Music

Иван Радуловски: Готов съм с песните за първия ми албум, даже вече работя по втория

От Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

"Смятам амбициозно следващия проект да го издам март месец, а веднага след него и още един. Това ще бъде серия, една история, която ще е разделена на две песни. Март и април ще бъдат пуснати. Имам календар за цялата година. Ако не всеки месец, то се надявам през месец да издавам парче. Готов съм с песните за първия ми албум, даже вече работя по втория. Но ми се иска да издам първо нещата, да запозная хората със себе си, историите си, това какво чувствам", това каза в предаването "Euronews Music" певецът Иван Радуловски.

Прочетете повече или гледайте видеото:

"Сам пиша песните, които правя, сам си ги композирам, а за аранжимента разчитам на Светлин Къслев, който вече за 6-та поредна песен ми помага. Готин процес. Събираме се, мислим, след някакво време той ми праща демо, аз му давам обратна връзка и после заедно довършваме нещата. За Mix и Master работим с Росен Стоев. Така съм си заключил процеса. Аз съм самостоятелен изпълнител, сам се продуцирам. Но се радвам, че имам късмета сам да си пиша песните, да правя това което ми харесва, и сам да ги изпълнявам. Копая от извора на сърцето така да се каже.

"Най-красивите зелени очи" е преживяна история. Надявам се някой да не се припознава в тези герои, но това се случва в реалния свят. Посланието в песента е, че любовта е по-силна от всичко. Няма пари и богатства, които да са над нея.

От дете имитирам като чуя по радиото някакви неща. През годините построяването на текста винаги ми е било любопитно. Преди години бях в няколко риалити формата. В първото риалити се прибрах с подвита опашка и майка ми ми каза, че не съм учил това, и с какво съм по-различен от другите. И това много ме замисли. Хората, които стъпиха на голямата сцена, на победителя - какво стана с тях? Пяха кавъри, разчитаха някой да им направи песни и останаха дотам. Продуктът всъщност е историите, които разказваш. И оттам реших да развия тези свои умения, понеже българският, литературата ми вървяха. Дълго време ми отне, но започнах да показвам творчеството си. Аз освен, че пиша и продуцирам, запознат съм много добре с закона за авторското право, процесите по монтиране, а и работя в рекламна агенция. Трудно ми е, отне ми време, но се случи.
От последния формат, където може би хората са ме гледали през 2013г. взех решение да се отдръпна от моментната слава и да продължа когато аз се чувствам независим и готов. Вървеейки срещах трудности, но срещнах хора, които да вървят с мен.

Любо Сергеев е режисьор на моите клипове. Засега работим доста успешно. Много съм доволен от цялата ни комуникация. Всеки път като му дам идеите си ми казва, че това е супер сложно, но ще го направим.

Ще ми се да е повече подкрепата от медии и на разпространение на музиката. Искам да благодаря на Музикаутор, защото наистина супер ценна беше подкрепата. За тези, които не знаят или не са разучвали въпросът те са институция, която управляват авторските права на изпълнителите. Имат културен фонд за който може да се кандидатства, и вече комисия от жури решават кои проекти имат стойност и те се финансират спрямо редица фактори. Така си обезпечих видеото на "Най-красивите зелени очи".

Аз съм взел решение за себе си да притежавам 100% от музиката си. Разбира се един лейбъл по-бързо и качествено ще ми помогне да се развия, но си има и плюсове и минуси. Адмирации иначе на всички, които работят здраво в тази посока. 

Има някаква линия за проектите, които издавам в момента. Те следват една определена линия където съм малко по-мрачен, но това е болката от нещо красиво, което се е случило. Това ще бъде подредено в албум. Различни истории, които ще бъдат овенчани накрая с песен, която някак си на мен ми беше послужила някога да се потупам по рамото, и да си кажа - "стегни се и продължи напред". След този албум вече може да има различна линия. Аз много обичам да експериментирам. Обичам рок, R&B, хаус, трап. Гледам да смесвам стиловете, защото вече няма само рокаджий, пънкари, попаджий и т.н. Подготвил съм и няколко ремикса. Готов съм с няколко проекта напред. 

Смятам амбициозно следващия проект да го издам март месец, а веднага след него и още един. Това ще бъде серия, една история, която ще е разделена на две песни. Март и април ще бъдат пуснати. Имам календар за цялата година. Ако не всеки месец, то се надявам през месец да издавам парче. 
Мисля, че няма да успея да се справя с клипове за всички парчета. Социалните мрежи вече се развиха доста. За мен клиповете са голям разход като независим изпълнител. А искам по-често да издавам музика и да си разказвам историите.

Готов съм с песните за първия ми албум, даже вече работя по втория. Но ми се иска да издам първо нещата, да запозная хората със себе си, историите си, това какво чувствам. С новата ми песен сега доста хора ме подкрепят. Има място за човек като мен, който създава подобен тип музика, защото човек трябва да може да чувства, вярвам в това".