Euronews Music

Edward Maya, toka & Carine: Турне в България ще бъде сбъдната мечта за нас

От Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

ВОДЕЩ:

Здравейте, чуваме ли се?

Много ми е приятно да се запознаем. Радвам се, че имам възможността да говоря с вас. Как сте?

Carine:

Благодаря Ви, че ни поканихте. Добре сме, тъкмо се връщаме в студиото от интервю за наша местна, румънска телевизия, така че чувстваме се страхотно днес.

Edward Maya: 

Днес ни е ден за интервюта (смее се).

ВОДЕЩ:

Как се запознахте и как се роди идеята да направите тази песен заедно.

Carine:

Мисля, че toka може да разкаже повече за това.

toka:

Идеята да направим този римейк на "Zilevo" дойде, когато бях в Гърция. Чух песента на скоро и се сетих, че всъщност аз я знам от повече от 10г. И си казах уау, песен като тази ще звучи по-добре с нов звук, аражнирана по съвременен начин, така че започнах да работя по тази идея и когато дойде времето да мисля за вокалите се сетих за Carine. Аз я познавам от едно от нейните първи песни "911". Аз наистина харесвам нейния глас, така че се радвам, че тя веднага се съгласи да се присъедини. И след това ние имахме възможността да покажем този проект на Edward Maya, който веднага се присъедини също. Той веднага запретна ръкави и каза "да го направим", така че мисля, че нещата се случиха натурално.

ВОДЕЩ:

Вие с Carine първо направихте дуетна версия на римейка, как решихте да включите и Edward Maya в този проект?

toka:

Ако трябва да бъда честен почувствах, че нашият вариант може да има и друго звучене и разбира се се сетих за Edward. Той е основна фигура в Румъния, когато говорим за денс и хаус музика, той е едно от най-известните международни имена от нашите артисти така че ние бяхме много радостни, че имаме възможността да му покажем това парче и той да работи по него. Дори и не се замислихме дали трябва да го поканим (смее се).

ВОДЕЩ:

Да, Edward е голяма звезда и в България, защото той имаше много хитове и дори и сега има след толкова години. Но знаете ли, че тази песен Zilevo беше много голям хит в България преди около 15-20 години?

toka:

О, не знаехме това. Но това показва силата на тази песен, колко всъщност е добра. Явно просто продължва да вдъхновява артистите да правят техни интерпретации. Ние сме радостни, че вдъхнови и нас да направим този римейк с помощта на Edward. Наистина сме много щастливи.

ВОДЕЩ:

Edward, ти стоиш зад много хитове, които са се слушали много тук в България през годините. Какво ти предстои в музиката в бъдеще?

Edward Maya:

Аз съм много щастлив за тази нова песен, която направихме с toka и Carine. Мисля, че това е първата песен, която издавам през тази година, но очаквайте да излязат още много. Не знам дали това ще е голям хит или не като например "Stereo love".

Carine:

Той е много скромен също така.

ВОДЕЩ:

Виждам, че ти си се концентрирал основно върху хаус музиката в последно време, но каква музика смяташ да пуснеш през тази година като музикални стилове? Можем ли да чуем и нещо от стиловете музика в които твореше през предишни години?

Edward Maya:

Тази година ще се концентрирам само в хаус музиката, защото работейки като DJ аз трябва да поддържам усещането за танци на фестивалите и в клубовете. Така че тази година ще чуете от мен само удари по клубовете. Подготвям нови сетове за лятото. "Zilevo" ще бъде първият хит за лятото. 

ВОДЕЩ:

Както Manuel Riva го каза преди известно време, когато говорих с него, ще се видим на следващия гиг.

Планирате ли скоро да посетите България? Това е въпрос към всички ви.

Edward Maya:

Да!

Carine:

Надяваме се да ви посетим скоро и да пеем за вас, приятели.

Edward Maya:

Може да си направим турне в България. Това ще бъде като една сбъдната мечта за мен. Защото аз не съм видял много България досега, бил съм само в София и няколко други града.

Carine:

Аз също.

Edward Maya:

Точно затова е време да направим едно турне заедно.

ВОДЕЩ:

Това ще бъде перфектно! 

Карин, ти направи няколко успешни солови песни, както и дуети с изпълнители на най-големия румънски лейбъл Global Records, какво ти предстои да издадеш през тази година?

Carine:

Предстои ми да издам нови няколко нови песни, чувствам се благословена, че съм в добри ръце. Имам страхотен отбор и мисля, че ще слушате само хитове от мен отсега нататък.

ВОДЕЩ:

Имаш ли песни, които вече са готови и ще издадеш някоя от тях скоро?

Carine:

Да, мисля, че ще публикуваме една от моите нови песни съвсем скоро. Мога ли да кажа как се казва?

Edward Maya:

Да!

Carine:

Казва се "Days like this". Работихме много здраво по тази песен и нямам търпение да Ви я покажа, и да я чуете.

ВОДЕЩ:

В какъв стил е песента?

Carine:

Мисля, че е повече към поп-а, но има доста вариативно звучене, така че мисля, че ще е доста слушана. Надявам се.

ВОДЕЩ:

Солове песен ли ще е или дует?

Carine:

Солова песен е, което е супер за мен, защото аз обичам да започвам с песните сама, после да им правя ремикси и ... шегувам се.

ВОДЕЩ:

И може би toka се появява точно точно там някъде.

toka какво да очакват феновете от теб през тази година? Още ремикси, нова авторска музика или и двете?

toka:

Мисля, че и двете. Работих по доста нови песни с модерно звучене. Имам планове да направя много добри колаборации с хора, с които имаме добра връзка и чуваме музиката по еднакъв начин. Това е много важно за мен, защото помага в създаването на хубавите песни. Искам да продължа да пускам още поп и денс песни, но също така и клубна музика, защото имам страст към музиката с много бас и гиговете, така че може да посетите профила ми днес, защото току що публикувах нов клубен бенгър, така че...

ВОДЕЩ:

Да, феновете вече могат да го видят.

И последен въпрос към всички Ви. Какво мислите за колаборация с български изпълнител?

Carine:

Мисля, че това ще бъде голяма чест за нас. Ти какво мислиш, искаш ли да направиш колаборация с български артист?

Edward Maya:

Аз вече имам 3 колаборации с български артисти - с Емилия, Андреа и DARA.

toka: 

Аз нямам колаборации с български артисти, но се оглеждам за такива, разбира се. Мисля, че българската музика е много добра и от това което чувам оттам, очаквам много от тази музика да стане межународна. Има този потенциал, така че при вас има много добри артисти и ние нямаме търпение да се запознаем с тях.

Edward Maya:

Ние вибрираме на една и съща честота. Българите и румънците са като братя така или иначе, така че ние споделяме един и същи вкус в музиката, културата и храната.

toka: 

Особено в храната!

ВОДЕЩ:

Абсолютно е така, защото през годините много от хитовете на големите румънски изпълнители бяха хитове и тук, така че мисля, че и песните, които са общи между румънски и български артисти също се слушат много и в двете държави.

toka:

Така е, разбира се!

ВОДЕЩ:

Благодаря ви за това интервю и ви очакваме тук отново във вашите бъдещи проекти!

Тока: Благодарим ви, чао!

Еdward Maya: Чао!

Carine: Чаооо!

ВОДЕЩ:

До скоро, чао и хубав ден!