Политика

Деница Симеонова, ПП-ДБ: Обсъждат се смени на министри, но ротацията ще се случи, както е планирана

От Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

„Вярвам, че всички по-емоционални изказвания, които се правят в парламента, имат за цел някоя от партиите да получат по-голям пай при преговорите за ротацията. Акад. Денков подхожда прагматично и разумно към тези процеси. Очакваме, че нещата ще се случат, както са предвидени.“

Това коментира в студиото на „Добро утро, Европа“ депутатът от ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Деница Симеонова.

„Стана ясно, че аргументите на ГЕРБ, че нямат министри, не са реални. Акад. Денков казва, че не е важно да се раздели Министерският съвет на това кой на кого е, а тези, които не си изпълняват добре задълженията, да не бъдат част от управлението след ротацията“, посочи Симеонова.

„Доколкото съм запозната се обсъждат смени на министри, но това ще стане между Денков и Габриел, те ще се разберат“, каза още тя.

Симеонова коментира и най-актуалните външнополитически новини.

Този акт на Русия с убийството на Навални показва, че автократизмът минава на едно ново ниво. Никой гражданин не може да изрази позицията си там“, каза тя по повод смъртта на руския опозиционер Алексей Навални.

„Доналд Тръмп с изказването си за НАТО мисля, че се показа за пореден път, че е непремерен и това може да му коства президентския пост“, смята Симеонова.

По нейните думи докато България е част от НАТО няма от какво да се притесняваме.

Най-голямата опасност у нас е дезинформацията и то най-вече от политици в парламента“, подчерта Симеонова.

 

Целия разговор вижте във видеото.