Спорт

Григор Димитров се класира на четвъртфинал в Ротердам

От Euronews България Euronews България
Grigorroterdam Facebook Снимка: Фейсбук

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от сериите ATP 500 в Ротердам. Първата ни ракета си осигури място сред осемте най-добри, побеждавайки Мартон Фучович от Унгария в два сета. Българинът бе стабилен на корта и се наложи с 6:3, 7:5 за час и 29 минути. Успехът е 12-и за бившия № 3 в света от началото на 2024 г.

Пробивът за Димитров в първия сет дойде за 4:3 и закономерно частта отиде на неговата сметка. След оспорвана игра във втория сет Григор отново проби за 6:5, а след това затвори мача на свое подаване.

Това е трета поредна победа за родения в Хасково тенисист над този съперник, който пък от своя страна има 2 успеха срещу българина. Надпреварата в нидерландския град е една от любимите на Димитров, тъй като два пъти той е достигал полуфинал (2013, 2003 г.), а през 2018 г. загуби в битката за трофея от Роджър Федерер.

Следващият съперник на най-добрия български тенисист в Ротердам е Александър Шевченко. Представителят на Казахстан победи в 3 сета Холгер Руне - 6:4, 1:6, 6:3.