Добро Утро, Европа

БСП решава за мандата: Националният съвет на партията се събира на заседание

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Националният съвет на БСП се събира на заседание, за да реши какво да прави с мандата за правителство. Преди ден Изпълнителното бюро на социалистите се събра и предложи на разширеното ръководство на партията два варианта за изход от кризата.

Какви са те, не беше официално оповестено. Единственото сигурно е, че председателят на БСП Корнелия Нинова ще държи мандата до петък. Преговорите за нов кабинет са в задънена улица след като лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов оттегли партията си от консултациите. Вчера в изявление във Фейсбук Трифонов призова Бойко Рашков да го арестува - в ироничен стил шоуменът написа:

“Искам да си призная, да бъда честен и брутално откровен - аз съм мафиот. Такава е истината. Участвал съм пред очите ви в няколко мафиотски организации - “Ку-ку”, “Каналето”, “Хъшове”, “Шоуто на Слави”.”

В коментар на ситуацията преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров заяви в ефира на Euronews Bulgaria, че идеята на третия мандат не е да се хаби политическо време, а да се изпълни възможността за съставяне на правителство по най-бързия начин.