Спорт

Първа среща между автомобилните федерации и Министерство на младежта и спорта

От Ангел Харизанов Ангел Харизанов Водещ
428036755 780443154116256 3413288119272098829 N (1)

Първа среща между двете федерации по автомобилен спорт - БФАС и АФБ, представлявани от председателите им съответно рали шампиона Румен Дунев и Калоян Станчев, министъра и рали шампион Димитър Илиев и зам.-министъра Даниела Дашева.

Тя бе инициирана от рали шампиона Крум Дончев, като на нея присъстваха и председателя на СБА, която дава федерационния лиценз, упълномощена от FIA, както и един от най-известните ни по света и у нас пилоти Николай Златков, който в момента се състезава в Европа под австрийски флаг.

Дончев бе очертал предварително няколко точки, по които да се върви към обединение, като в срещата, продължила малко над час се очертаха няколко проблема, както и как в най-кратси срокове да бъде възстановен лиценза в страната, както и международния такъв, който да позволява на наши състезатели да участват в чужди шампионати с наш флаг.

В момента няма лиценз и съответно календар за сезон 2024 и клубовете, състезателите, машините им, бюджети и спонсори са под въпрос. От тези спорове, възникнали преди няколко години при появата на АФБ, родните моторни спортове бавно и постепенно загиват и трябва да се стигне до крайно решение.

Следващата среща, на която да се достигне до вероятни решения е насрочена за следващата седмица, а тук можете да я изгледате.