АвтоФест

Този "актьор" от филма "Ванила скай" с Том Круз ще бъде продаден на търг

От Ангел Харизанов Ангел Харизанов Водещ
1976 Datsun Registered As 280Zx Gto Kit Car 001 Trevor Ryan GTO Z For Bat 21426 Bring a trailer

Това е шансът някой фен на автомобилите или холивудското кино да се сдобие с може би най-евтиния вариант на един от най-скъпите автомобили в света, чупил много рекорди по търговете - Ferrari 250 GTO.

Както се досещате, това е реплика, а не истинско GTO, която е изградена на базата на Datsun 280Z, тъй като истински екземпляр би струвал колкото целия филм - в топ 5 на най-скъпите коли до момента има точно 3 броя GTO с цена от 38 до 51 милиона долара.

Китът от фибростъкло, който трансформира екземпляра от Datsun във Ferrari e Alpha 1 GTO от калифорнийците Alpha Design & Engineering, като в двигателния отсек има двигател от Chevrolet - 5.7-литров V8, куплиран към тристепенна автоматична скоростна кутия. Той естествено е с малко подобрения като всмукател Edelbrock и модерен инжекцион MSD, окачването също е съвременно и регулируемо.

Пълната документация с притежанието от Парамаунт Пикчърс и регистрацията от Калифорния, както и макет 1:18, чакат бъдещия собственик, който със сигурност ще има добра инвестиция в гаража си.