Политика

ПП-ДБ поискаха изслушване на Сарафов за убийството на Нотариуса, Пеевски предложи създаване на временна комисия

От Euronews България Euronews България
Martin Bozhanov Notariusa YT

От „Продължаваме промяната- Демократична България“ поискаха изслушване на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов в парламента за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.  

"В Народното събрание на основание чл. 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, както и съгласно предложението на Антикорупционния фонд. Те настояват да бъде създадена парламентарна комисия, която да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да проучи наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи."

Предложението ще бъде обсъдено в подробности на редовното заседание на ПГ на  "Продължаваме Промяната – Демократична България" днес, и внесено по съответния ред в Народното събрание", съобщават още от партията.

И председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски  настоя за незабавното създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса. Предложението идва в отговор на призива на гражданската организация „Антикорупционен фонд“.

"Правовата държава означава държава с обективна и независима съдебна система. Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно, смята Пеевски.  Обществото трябва да знае какво се е случвало", коментира Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.