Икономика

Венцислав Върбанов: Министър Вътев не успя да защити интереса на земеделските производители

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

Селскостопански производители и животновъди излизат на протест пред Министерството на земеделието днес преди обед. Основното им искане е незабавната оставка на министър Кирил Вътев. Протестиращите ще настояват и за комплексна ревизия на националната земеделска политика.

Според бившия министър на земеделието и председател на Асоциация на земеделски производители в България Венцислав Върбанов, с днешния протест и искане на оставката на Кирил Вътев, недоволните земеделци дават своята оценка за работата на министъра.

Смятаме, че той не успя да защити нашите интереси - нито тук в България, нито в Европа, а какво остава да говорим за проблема с Украйна? Не бяхме защитени от навлизането на украински продукти на българския пазар и от избутването на българските производители от пазарните им позиции. Не беше защитен и бюджет, с който производителите да бъдат обезщетени от загубите, които търпят заради вноса от Украйна.

По думите на Венцислав Върбанов, министър Вътев е поканил само определени организации на срещата в неделя, въпреки че организациите, които излизат на протест днес, многократно и в писмен вид са искали разговор с министъра.

Повече вижте във видеото.