Спорт

И вече официално - Люис Хамилтън отива във Ferrari от 2025-а

От Ангел Харизанов Ангел Харизанов Водещ
Lewis Hamilton Luis Hamilton

Абсолютно неочаквано, през вчерашния ден от почти целия свят започна да се тръби, че става нещо около седемкратния шампион във Формула 1, като първи с новината излязоха от SkySports и най-накрая тя бе потвърдена от Mercedes-AMG Petronas, Scuderia Ferrari и разбира се от организаторите на шампионата.

Люис Хамилтън отива във Ferrari от следващия сезон 2025, където ще си партнира с Шарл Льоклер, като договорът му е многогодишен. В интерес на истината, има частица очаквания за промяна, защото болидите на Mercedes не се представят на ниво след драстичните промени.

От своя страна Хамилтън продължава да търси възможност за 8-ма титла във Формула 1, което да го постави над всички пилоти в историята - засега той дели първото място с Михаел Шумахер, който също има 7 титли от най-високото стъпало в моторните спортове.

Това естествено води и до други последващи въроси, които ще разберем в бъдеще - кой ще бъде новия отбор на Карлос Сайнц-Младши, който в момента си партнира с Льоклер в Скудерията и кой ще замени Хамилтън в Мерцедес - още един млад пилот или някой с повече опит от Джордж Ръсел.