Политика

Ваня Григорова за работата на Столичния общински съвет: Намираме се в блато, в което няма развитие

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Намираме се в блато, в което няма никакво развитие, не можем да намерим достатъчно основание, за да работим с групата, която има най-много общински съветници. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ общинският съветник от о от "БСП за България" Ваня Григорова.

„Те заявяват, че ще бъдат открити и прозрачни, но имам няколко питания и искане за информация за общински дружества, на които нямам отговор. Очевидно е нежеланието да се предостави пълна информация дори на общинските съветници, за да можем да участваме активно в работата на Столична община“, смята Григорова.

Според нея не е голяма вероятността ако до 13 февруари не бъде избран председател на Столичния общински съвет, да се стигне до избори, каквото предупреждение отправи кметът на София Васил Терзиев.

Има различни тълкувания, но за да отидем на избори, Столичният общински съвет не трябва да заседава три месеца. Ние заседаваме. За да има законово основание да отидем на избори, ние трябва да решим три месеца да не се виждаме. Аз смятам, че това няма да се случи.

По думите на Ваня Григорова обаче патовата ситуация, в която се намира Столичният общински съвет може да продължава вечно. До този момент обаче това не е пречило на Столична община да работи, каза още тя.

Ваня Григорова определи работата на екипа на Васил Терзиев като саботаж към самите тях.

Целия разговор вижте във видеото.