Спорт

Неочаквано Юрген Клоп обяви, че напуска „Ливърпул“ след края на сезона

От Euronews България Euronews България
Jurgen Klopp Liverpool Юрген Клоп. Снимка Liverpoolfc.com

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще напусне своя пост след края на сезона. Това обявиха от клуба на официалния си сайт. Клоп е обявил своето решение на ръководството на „червените“.

„Разбирам, че това е шок за много хора в този момент, но мога да се опитам да обясня. Абсолютно обичам всичко, свързано с този клуб, обичам града, обичам нашите фенове, обичам отбора, обичам щаба. Но съм убеден, че трябва да взема това решение. Истината е, че ми свършва енергията. В момента съм добре, но знаех, че някога ще дойде този момент. Знам, че не мога да правя това отново и отново, и отново, и отново“, сподели 56-годишният Клоп.

„След всички тези години и всичко, което преживяхме заедно, ви дължа истината“, допълни германският специалист, който е разкрил решението си на ръководството на клуба през ноември.

Клоп пое Ливърпул на 8 октомври 2015 година и в следващите повече от осем години донесе огромни успехи на клуба, включително седем трофея - дългоочакваната титла на Англия, Шампионската лига, ФА Къп, Купата на лигата, Къмюнити Шийлд, Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа.
Ливърпул все още е в битката за всички трофеи през настоящата кампания и към момента е лидер в класирането на Висшата лига.

Асистентите на Клоп Пепин Лайндерс и Петер Кравиц, както и отговорника за развитието на играчите Витор Матос също ще се разделят с мърсисайдци, предаде БГНЕС.