Цвят

Бизнес нюх: Китаец печели, като унищожава сватбени снимки на разведени двойки

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Предприемач от Китай е открил оригинален начин за печелене на пари – предлага услугата унищожаване на сватбени фотографии на разведени двойки.

Във фабрика, разположена на 100 км от Пекин, работниците на Лу Вей пръскат боя върху снимките и след това ги нарязват в машина за унищожаване на документи. Под ножа попадат фотоси на разведени китайци от различни райони на страната – Шанхай, Пекин, провинциите Гуандун и Шандун.

Първата стъпка е клиентът да потвърди поръчката, след като пръскаме боя върху сватбената снимка и скриваме лицата на бившите съпрузи. Изпращаме променените снимки на клиента, за да ги провери.

Лу Вей – предприемач

„Клиентите са емоционално привързани към тези снимки. Повечето решават да не ги унищожават. Но тези, които решават обратното, го правят много бързо. След което ние унищожаваме снимките за около 5 минути“, допълва Лу.

Той смята, че разведените двойки не искат да изхвърлят сватбените си снимки, защото са вещи със сантиментална стойност. За да защити личната неприкосновеност, персоналът пръска боя върху фотографиите, след което в зависимост от желанието на клиента, ги нарязва с шредер.

Таксата за тази услуга варира от 59 юана (15 лева) до 200 юана (50 лева).