Свят

Бъдещето на технологиите обсъждаха в Давос

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

Как ще се развиват технологиите в бъдеще и ще успеят ли да се справят компаниите с предизвикателствата тази година? В редица държави по света предстоят избори, затова на форума в Давос беше поставен въпросът ще се справят ли дигиталните платформи с дезинформацията.

"Какви са следващите стъпки за развитието на дигиталния свят? Бизнес лидери, включително от Meta, обсъдиха това в Давос, където се събраха много от изпълнителните директори на най-големите компании в света. Те поставиха фокус върху използването на изкуствения интелект и метавселената, плановете за внедряването им в обучение на персонала, образованието и споделянето на изживявания в дигиталния свят“, предава Анджела Барнс, специален пратеник на Euronews в Давос.

Регулаторите обаче изразиха загриженост от напредъка на подобни технологии и подчертаха нуждата от закони за поверителност. Друга тема бяха предстоящите избори и какво правят Meta и други технологични гиганти срещу дезинформацията.

Един от участниците в разговорите - Мартин Сорел, който е изпълнителен председател на S4 Capital, коментира темата пред Euronews."

"Около 4 млрд. души ще гласуват в близо 70 държави тази година. Ще бъде много трудно, но мисля, че регулациите са отговорът. Платформите ще трябва да вложат доста време и усилия, за да се уверят, че гласоподавателите са защитени. Разбира се, по-лесно е да го кажеш, отколкото да го направиш. Ще бъде трудно", каза той.