Политика

Христо Иванов: От записа се разпространяват извадени от контекста цитати

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Hristo Ivanov Db Христо Иванов Снимка: БГНЕС

Този запис се превръща в пропаганден материал, от който се разпространяват отделни откъси и извадени от контекста цитати. Затова сега ние ще качим на страницата на "Да, България" целия разговор. Нека всеки да се запознае с целия запис и да види, че става дума за една абсолютно рутинна среща на ПГ на ДБ, ние сме професионални политици и сме длъжни да обсъждаме всички аспекти, с всички възможни позиции на играчите и елементи на тяхното позицониране. Това е нормалното ежедневие в парламента.
Това заяви Христо Иванов в пръв коментар на изтеклия запис.

Ние заложихме на позицията, че трябва да има правителство, колкото и да е трудно

Не защото много се харесваме или си имаме доверие в тази коалиция. Не, защото  има лесни отговори, а защото смятаме, че идва тежка зима и страната няма нужда от задълбочаване на кризата, обясни лидерът на ДБ.
По думите към преговорите за правителство се подхожда с голяма отговорност. "Ако на някой не му харесва това, може би не разбира просто как се прави политика". "Ние бяхме готови в името на това да има правителство да изтеглим нашите министри и да дадем само парламентарна подкрепа. Ако в крайна сметка Слави Трифонов реши, че трябва за четвърти път да строши всичко и неговата парламентарна група се подчини на този импулс, ДБ ще отидем спокойни на избори", каза още Христо Иванов.