Спорт

Кубрат Пулев ще се бие за световна титла

От Euronews България Euronews България

Кубрат Пулев ще се изправи в двубой за една от световните титли на WBA (редовна) в тежка категория. Това съобщи един от най-популярните боксови журналисти Дан Рафаел, според когото Кобрата ще излезе на ринга срещу Махмуд Чар от Германия.

Боксовият мач между двамата е планиран за март 2024 г. в България.

Според Рафаел документите за срещата са подписани и съвсем скоро новината ще бъде обявена официално, като двете страни са постигнали съгласие мачът да е в София.

Американецът твърди, че Чар е обмислял да се боксира с Дерек Чисора, но плановете му са пропаднали. Така германецът от сирийски произход, който има баланс от 34 победи (20 с нокаут) и 4 загуби, ще срещне Кобрата.

На професионалния ринг Чар има 38 мача, от които е спечелил 34. Две от загубите му са срещу Виталий Кличко и Александър Поветкин, като това са и най-сериозните имена, срещу които той се е изправял.

Последният мач на Кубрат Пулев бе през декември 2023 г., когато победи по точки Анжей Вавжик на гала вечерта в Коста Меса. Българинът вече има два мача за световните титли на сметката си, но загуби и двата срещу Владимир Кличко и Антъни Джошуа.