Политика

Ротацията ще се случи според очакванията, смятат експерти

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Няма основание да очакваме драматичен развой в политическото пространство и ротацията ще се случи според очакванията. Това коментираха в „Добро утро, Европа" социологът Геновева Петрова и експертът по медии и комуникация Александър Христов. Процесите, които предстоят, няма да променят качествено структурата на мнозинството, категорични са анализаторите. Каквото и да се случи, това няма да доведе до трусове, смятат експертите.

„Към днешна дата най-важно изглежда ще се опитат ли партньорите в управлението да променят баланса по между си. И ако се опитат, как точно ще го постигнат“, посочи Геновева Петрова.
„Първото истински важно събитие е не толкова ротацията, колкото евроизборите. Ще има кампания, ще има немаловажни тези, които ще очертаят нови съществени позиции от страна на политическите сили“, допълни тя.

„Обединяващата идея на малката и голямата сглобка ще продължи да бъде валидна. Тази сглобка съществува заради противопоставянето на Русия срещу останалия свят. В момента, в който, дай Боже, тази война свърши, може би това ще повлияе върху пренареждането на силите в България“, каза от своя страна Александър Христов.

 

Целия разговор вижте във видеото.