Култура

Актьорът Уилем Дефо получи звезда на Алеята на славата

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Уилем Дефо най-после бе удостоен със своя звезда на Алеята на славата в Холивуд.

68-годишният актьор, известен с ролите си във „Взвод“, „Последното изкушение на Христос“, „Фарът“, „Спайдърмен“ и последния „Клети създания“, се надява, че неговото изкуство ще направи света по-добро място, колкото и тривиално да звучи това.

 

Прекрасно е да си част от тази общност от артисти и хора, които споделят своя опит, представят своите гледни точки, разказват истории, разсъждават върху това, което е, което е било, и най-важното, което би могло да бъде. Тези хора ни карат да се чувстваме по-близо един до друг и ни свързват, създавайки диалог, особено необходим в тези откъснати, движени от технологиите времена.

Уилем Дефо – актьор

На церемонията присъстваха колеги и приятели на Дефо, сред които Патриша Аркет, Педро Паскал, Марк Ръфало, Гийермо дел Торо.

 

Уилем винаги раздава. Издига играта над материалното. Има над 120 номинации и признания, но това не го вълнува особено. Резултат е на упоритата му отдаденост на актьорството. Той не оставя необърнат камък. Някои хора действат, за да постигнат успех – Уилем успява, защото обича да действа.

Патриша Аркет – актриса

Звездата на Дефо беше първата връчена от Търговската камара на Холивуд през новата година. А той е 2768-ят носител на отличието.