Икономика

Владимир Иванов, ДКСБТ: Кампанията „Достъпно за вас“ вече работи за хората с ниски доходи

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

От 8 декември до сега разместването в индекса на цените е с 0.01 пункт. Буквално за цял месец имаме стабилно равнище на потребителската кошница.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържища Владимир Иванов.

Тенденцията на стабилизиране на пазара започна от юни. При млечните продукти и захарта нивата на цените са по-ниски от миналата година. При свинското месо и пилешкото имаме увеличение с около 10%. Но като цяло пазарът е в стабилно и устойчиво състояние, няма нищо общо с началото на 2023 г. когато очакванията бяха лоши с трендове нагоре.

Няма място за разочарование, че търговски вериги не се включиха в кампанията „Достъпно за вас“. Те се включиха индиректно като правят същото и става въпрос за борба за по-добра репутация на практика целта на кампанията се постига. Кампанията е доброволна. Кампанията продължава и трябва да поддържаме огъня с постоянна комуникация с нови търговски субекти. Тя вече работи за хора с ниски доходи.

Вижте цялото интервю във видеото.