Общество

В първия работен ден: Какъв е трафикът към столицата?

От Бетина Михайлова Бетина Михайлова Репортер

В първия работен ден за годината почивката на много българи тепърва приключва и те се отправят към големите градове. Сбъднаха ли се очакванията за засилен трафик - предава Бетина Михайлова, която е на един от входовете на столицата.

 

Здравейте от АМ  "Тракия" при един от входовете на София. Към този час движението тук е натоварено. Образувала се е тапа от автомобили, опитващи се да влязат в града. Но няма тапи от автомобили и трафикът засега е спокоен.

В хода на деня не се е наложило да се прави реорганизация на движението, макар че по обед вече се образуваха първите тапи по Е-79. Един от най-натоварените участъци днес беше пътят Банско-Симитли и Симитли-Благоевград.

Засилено движение има и на АМ "Хемус".  А причината е, че от утре - 3 януари- учениците се връщат обратно в клас, заради което повечето хора са си взели почивка за днешния ден. А иначе продължава и специализираната полицейска операция срещу водачи, употребили алкохол и наркотици. Само за последното денонощие пияните водачи са били 20, а дрогираните - 11.