Свят

Израелските сили са атакували централата на Хамас в Хан Юнис

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Израелските сили са атакували централата на палестинската радикална групировка Хамас в град Хан Юнис в южната част на Газа. Това съобщи говорителят контраадмирал Даниел Хагари.

По думите му, при сухопътна операция са били атакувани сгради, в които е разположена централата на Хамас, както и команден център на разузнаването на палестинското движение.

Информацията не може да бъде потвърдена от независим източник.

Израел подозира, че лидерът на Хамас в Газа – Яхия Синуар, се укрива в тунели под Хан Юнис.

Войната ще продължи още много месеци, въпреки болезнената цена, която плащаме, каза премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.

 

Войната е в разгара си. Водим боеве на всички фронтове. Имаме големи успехи, но плащаме и болезнена цена. За постигането на победа ще е необходимо повече време. Както каза началникът на щаба на ЦАХАЛ, войната ще продължи още много месеци. Продължаваме да се борим, докато не постигнем всички цели и най-вече елиминирането на Хамас и освобождаването на всички отвлечени наши сънародници.

Бенямин Нетаняху – премиер на Израел

Нетаняху добави, че досега са били елиминирани над 8000 терористи в ивицата Газа.

Той отправи и необичайна заплаха за директно нападение срещу Иран заради почти ежедневната размяна на огън по израелско-ливанската граница.

Подчерта също, че основна негова цел била да попречи на ислямската република да се сдобие с ядрени оръжия, защото това би представлявало заплаха за целия свободен свят.

Граничната зона между ивицата Газа и Египет трябва да бъде под контрола на Израел, заяви още израелският министър-председател Бенямин Нетаняху