Политика

Борисов: Програмата им включва само Рашков, за да им прикрие далаверите

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с нови критики към управляващите в оставка. Според бившия премиер "държавата катастрофира", а заради действията на Кирил Петков българите ги чакат тежки месеци.

В Каспичан Борисов коментира и опитите за нов кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание.

 

В други държави се говори кой ще е премиерът, кой ще е финансовият министър, социалният. Тук в програмата на нашите хубавци има само едно име и само едно нещо - Рашков на КПКОНПИ, за да може да им прикрие далаверите. Цитирам Кирил Петков, ексклузивно обаче, че ИТН са мафията. Вчера мафията си прави правителство. Ако има правителство, то ще е на мафията. Или едното не е вярно, или другото.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

По думите му има много, много работа, за да се оправи това, което направи „Промяната”. До края на годината поне още 5 млрд. дълг им трябва, за да вържат някак си баланса, посочи Борисов.

Според него цената на природния газ за август ще е с 60% по-висока. Техният партиен КЕВР обаче ще мълчи до 15 август, заяви Борисов.
Относно прекратения меморандума с Gemcorp ("Джемкорп") ден преди публичното изслушване лидерът на ГЕРБ смята, че го замитат. „Защо не го прекратиха веднага, докладът на ДАНС е от преди три месеца. Сега замитат следите. Това са за милиарди долари корупция, подписани в Гранитна зала. Като видяха, че не могат да ги откраднат, бързо замитат следите“, каза Бойко Борисов.
Сега ще видите как ПП ще изиграят БСП, ще си гласуват Рашков и пак ще отидат на избори, защото днес те са най-близко до ГЕРБ, смята Борисов, визирайки електоралните нагласи.
Тази „промяна” българинът ще усети най-силно на есен. В крайна сметка като ти дойде сметката за парното, разбираш за каква промяна става въпрос, заключи Бойко Борисов.