Общество

Над 900 полицейски екипа ще работят на терен по коледните и новогодишните празници

От Euronews България Euronews България
Policai Police BGNES Снимка: БГНЕС, архив

МВР затяга мерките за сигурност по празниците. Екипи с оръжие и служебни кучета ще патрулират на места, където се очаква събиране на много хора. Ще има засилено полицейско присъствие по гари, летища и търговски центрове. Предвидено е над 900 полицейски екипа да работят на терен по коледните и новогодишните празници.

Ще бъде увеличен и контролът по пътищата. Очаква се натоварено движение на изходите на големите градове и по границата. Направена е нужната организация и граничните пунктове ще работят на пълен капацитет. От МВР очакват интензивен трафик основно по магистрала „Хемус”, особено при тунелите „Топли дол” и „Правешки ханове”, където заради ремонтни дейности движението се осъществява само в едната тръба. По време на празничните дни ще се извършват и проверки на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Засилен ще бъде контролът на търговията с пиротехнически средства. От МВР предупреждават хората да внимават за кражби и да не съхраняват големи суми пари и скъпоценности по домовете си, а ако забележат лица със съмнително поведение да подадат сигнал на телефонен номер 112.