Спорт

Трета поредна победа за Сакраменто Кингс в НБА, Везенков се отчете с 8 точки за 11 минути игра

От Euronews България Euronews България
Vezenkovtwitter Снимка: Туитър

Сакраменто Кингс победи Вашингон Уизардс със 143:131 като домaкин и взе трети пореден успех в НБА на САЩ и Канада. Александър Везенков изигра добър двубой, като прекара 11 минути на паркета, завършвайки с 8 точки. Родният национал вкара два от трите си опита за три точки. Той направи и рекордните за него в НБА 7 борби, а освен това добави и 1 асистенция.

Вашингтон имаше предимство в първата част. Везенков влезе в игра в края ѝ и вкара тройка с първата си стрелба. Във втората четвърт Сакраменто направи добра серия, а на почивката водеше с 66:56. Разликата нарасна до 20 точки още в началото на третата част, а до края "кралете" поддържаха аванса си. Везенков получи шансове за игра както в третата, така и последната четвърт.

С най-голям принос за успеха на Сакраменто беше Домантас Сабонис, който завърши с трипъл-дабъл - 28 точки, 13 борби и 12 асистенции. Ди'Арън Фокс отбеляза 30 точки, като направи 5 борби и 6 асистенции, а Кийгън Мъри вкара 25 пункта. За Вашингтон Джордан Пуул завърши с 28 точки.

С победата Сакраменто се изкачи на четвърто място в Западната конференция с 16 успеха и 9 загуби. Вашингтон пък продължава с неубедителното си представяне и е 14-и на Изток. Следващият мач на "кралете" е домакинство срещу Бостън Селтикс в четвъртък от 5.00 ч. българско време. За Уизардс пък предстои гостуване на Портланд Трейл Блейзърс ден по-късно.