Музика

DEEP ZONE PROJECT: Ще продължим да осъвременяваме златни български хитове

От Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

"Запознахме се с много готини хора на турнето ни в САЩ. Изпяхме най-красивите български песни. Ще продължим да осъвременяваме златни български хитове, но сега е ред на авторска музика, която сме подготвили да пуснем в началото на следващата година". Това казаха от хитовата банда DEEP ZONE PROJECT в рубриката "Euronews Music", веднага след завръщането си от турнето им в САЩ, след като представиха новата си песен "Остани".


Ето какво още споделиха те за зрителите на Euronews Bulgaria:

Турнето ни в САЩ беше много различно от всичко, което аз съм правил досега, но беше и доста натоварващо, но когато излезем на сцената всички проблеми изчезваха. Най-лошото, което ми се случи беше, че бях болен в Лас Вегас и Дидо остана сам да обикаля там. Бяхме много скучни там.

В Маями плувахме с крокодили. В Лас Вегас се разминахме с U2 в Сферата. Турнето ни беше наредено с летище - хотел - саундчек - летище.

Запознахме се с много готини хора. Изпяхме най-красивите български песни. Това турне беше за втори път такова в този ни състав. Навсякъде развявахме българското знаме. 

Интересно ни е на сцената, защото аз почти винаги забравям текстове. Например "Кой уши байряка" - това е страхотна песен, но често й забравям текста. Моля Дидо в такъв момент да ми услужи с текста от телефона, и точно в един такъв момент пред всички хора той ми пусна съвсем друг текст на едно от участията ни в САЩ, беше страхотно просто. Но най-емоционалния момент за мен от това турне беше, когато 4-5 момиченца на 14-15г. в Канада знаеха всяка една българска песен. Без да са живели нито 1г. в България.

Буквално в деня в който тръгнахме за САЩ, от летището в Мюнхен пуснахме новата ни песен - "Остани". В оригинал песента е на Софи Маринова, текст - Георги Милчев - Годжи. Музиката е на Максим Горанов. Много я харесваме и я аранжирахме в нашия стил. Изпълнявахме я на всяко едно участие. За нас лично няма значение дали една песен е поп-фолк, рок и т.н. Когато една песен е хубава, тя е хубава. Ако се заслушат хората в текста, в музиката, просто всичко е перфектно.

Реакцията на самата Софи Маринова след като ѝ изпратихме песента също беше впечатляваща, каза ни, че е станала много готина. Песента я направихме да започва акустично, да има развитие, после чак влиза типичното наше денс звучене.

Ние ще продължим традицията да осъвременяваме златни хитове. Сега обаче е ред на наша авторска музика. Имаме няколко песни, които ще пуснем.

Пожелаваме на всички зрители и слушатели да бъдат здрави, да имат топли празници със своите семейства. Да са щастливи през новата година. Това са най-важните неща.

Иначе през декември ние, освен да празнуваме, ще имаме и доста участия. На Нова година ще сме в Боровец и ще свирим, но на Бъдни вечер ще сме със семействата ни.