Общество

Пожарна кола грейна с коледна украса

От Euronews България Euronews България

Пожарен автомобил, украсен с коледни светлини, радва децата във Велико Търново. Идеята за атракцията е на огнеборците, които решили да създадат коледно настроение в старата столица.

Преди дни служители на пожарната във Велико Търново украсили с коледни светлини товарният Зил, произведен през 1984 година, който десетилетия бил основният автомобил за гасене на пожари.

 

Идеята възникна спонтанно, понеже пожарникарската професия сме призвани да спасяваме хора, така че като излезе автомобилът от гаража, винаги някой страда. Така, че решихме с колегата защо не вземем да украсим една пожарна- ветеран, на 40 години, която е видяла много, за да дадем нещо от себе си за повдигане на коледния дух и пожарната да не се свързва само с бедствия и аварии, а за радост на деца и граждани на Велико Търново.

гл. инсп. Пламен Иванов, началник на РСПБЗН-Велико Търново

Пожарната кола, грейнала в коледни светлини привлича като магнит местните жители.

 

Голяма радост за децата, и изключително атрактивно за жителите на Велико Търново. Вярвам, че всяко дете което мине край пожарната и иска да се снима с тази атракция.

Пламен Хаджирачев, родител

Много добра идея и на него много му харесва... Нека да се любуват на пожарните, някои деца може да искат да станат пожарникари след години, трябва професията да се развива.

Светлозар Стоянов, родител

...да зарадваме най- малките, защото знаем, как лампичките и пожарните камиони успяват да ги привлекат ... те успяват да влязат вътре и да видят и съвременните пожарни автомобили... Идват деца, снимат се с родителите, наши колеги идват с децата си и се снимат и като цяло има еуфория и емоция.

ст. инсп. Димитър Желев, н-к група „Пожарогасителна и спасителна дейност“

Пожарникарите ще участват и в тазгодишната кампанияМото Коледа“ в която  се включват рокери от цялата страна. Целта е подпомагането на различни социални каузи.