Политика

Денков за „Пирогов“: Ако има нарушения на закона, трябва да има последствия

От Euronews България Euronews България

Ако има нарушения на закона, трябва да има последствия. Това каза министър-председателят акад. Николай Денков, цитиран от БТА, относно отстраняването на директора на „Пирогов“. Коментарът беше направен по време на инспекция на интерконектора със Сърбия.

Денков допълни, че това са основните аргументи на министъра на здравеопазването Христо Хинков – че има нарушение на Закона за обществените поръчки.

„Ако се окаже, че директорът е действал неправомерно, то значи министърът си е свършил работата“, допълни Денков. Премиерът отказа да се ангажира със срок, кога би завършила проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и прокуратурата по казуса. Николай Денков каза още, че подходът не трябва да е селективен, затова е пуснал писмо до министър Хинков да се направят проверки на всички основни болници в системата.

„Ако казваме, че някоя болница е на загуба, трябва да сравним има ли такъв проблем и в другите болници и ако ще използваме този аргумент за някой директор, трябва да го използваме и за другите“, коментира премиерът.