Политика

Проф. Георги Михайлов, БСП: Не може да се очаква нещо много по-различно с третия мандат

От Euronews България Euronews България

В тази сериозна обстановка, в която никой не иска избори или поне по-голямата част от хората не искат избори, трябва да има много стройна, разписана по време програма. Тя има две страни – законодателна и оперативна. Програма, която да може да преведе България през едни месеци, които ще бъдат много трудни.

Това заяви депутатът от БСП проф. Георги Михайлов в ефира на „Добро утро, Европа“.

Както виждате, за една година спиране на притискането на българския бизнес, България се намира на първо място по икономическо развитие в Европа.

проф. Георги Михайлов, депутат от БСП

По думите му в програмата на проектокабинета „Василев“ е залегнало, че трябва да се търси всякаква възможност за набавянето на енергийни ресурси, включително и от Русия.

Във връзка с експулсирането на руските дипломати проф. Михайлов отбеляза, че в програмата също така е записано, че трябва да се положат необходимите усилия за възстановяване на отношенията с Русия.

Струва ми се, че малко вече почват да минават всякакви граници в отношенията към Русия в геополитически мащаб, което не е от полза за нито една от страните, които участват в такива отношения.

проф. Георги Михайлов, депутат от БСП

Според народния представител от левицата Европа не е готова в стратегически план в следващите зимни месеци да пренасочи своите енергийни потоци изцяло и извън доставките от Руската федерация.

Проф. Михайлов не очаква евентуален кабинет с мандата на БСП да се различава съществено от досегашния.

„Надявам се само, ако е по-различно, да има по-малко трусове в тази четворна коалиция“, коментира още той в ефира на Euronews Bulgaria.

Целия разговор вижте във видеото.