Спорт

Германия спечели за първи път световното по футбол за юноши до 17 години

От Euronews България Euronews България
Germanyu17 Facebook Снимка: Фейсбук

Германия спечели за първи път в изсторията си световното първенство по футбол за юноши до 17 години след триумф на Мондиала в Индонезия. Във финала Бундестимът победи Франция след изпълнение на дузпи. В редовното време двата отбора си размениха по два гола и така се стигна до изпълнение на удари от бялата точка.

В спора за златото Парис Брунер от дузпа в 29-та минута и Ноа Дарвих в 51-та дадоха преднина на германците, но след това "петлите" съумяха да изравнят. Саймон Буабре намали, а Матис Амугу бе точен за 2:2 пет минути преди края на редовните 90.

След като и в продълженията не бе излъчен победител, вратарят Константин Хайде се превърна в герой за германците, спасявайки два удара от бялата точка, включително последната дузпа за французите. Алмугера Кабар от Борусия Дортмунд вкара следващия наказателен удар за крайното 4:3.

През лятото тези два отбора отново се изправиха и на финала на Европейското първенство в същата възрастова група, а тогава германските юноши също се наложиха след дузпи. Така Германия е първата европейска страна, която печели континентална и световна титла до 17 години в рамките на една календарна година.

 

Още спортни новини вижте във видеото: