Общество

Външно министерство отваря вратите си за студенти

От Euronews България Euronews България
Mvnr (1) Снимка: БГНЕС, архив

Министерството на външните работи (МВнР) отваря вратите си за студенти на 2 декември, съобщиха от ведомството.

Водени от убеждението, че инвестицията в младите хора е инвестиция в бъдещето и в света, в който искаме да живеем и да се развиваме, с желание отваряме вратите на институцията под надслов MFAWantsYou специално за вас – студентите, пишат от МВнР.

В Деня на отворените врати студентите ще имат възможност да присъстват на кратки лекции и дискусии по актуални и важни теми от българската външна политика. По-смелите ще имат възможност дори да премерят сили в полагането на примерен тест за стажант-аташета, отбелязват от ведомството.

В "Дома на българската дипломация" студентите ще могат да разгледат залите, в които се договарят и подписват международни договори и спогодби, да се запознаят с колекцията на МВнР от изобразително изкуство и да посетят кабинета на министъра.

Освен опознавателната обиколка в кулоарите на българската дипломация, всеки от студентите ще може да се запознае отблизо с работата на всички дирекции и институти в МВнР.

От ведомството ще предоставят и подробна информация за възможностите за работа и стажове. Програмата може да бъде видяна ТУК.

Студентите, които имат желание да присъстват, могат да заявят това в един от трите слота: 10:00-12:00 ч., 12:00-14:00 ч. или 14:00-16:00ч., като попълнят следната форма в Google:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMzg5CX7L3TgwJAOcRbKgcpLAROo4HsdPdevLSaaFcRClg_g/viewform