Спорт

Станаха ясни следващите възможни съперници на българските отбори в евротурнирите

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Draw Снимка: uefa.com

Изтеглен бе жребият за третия предварителен кръг от европейските клубни турнири по футбол. Ето кои отбори може да срещнат българските представители, ако успеят да елиминират предстоящите си съперници.

В Шампионската лига Лудогорец може да играе срещу победителя от сблъсъка между хърватския Динамо Загреб и Шкупи (Македония). Това може да бъде трето съперничество между разградчани и хърватите след двубоите през 2012 и 2013 година. Преди това обаче българският шампион трябва да отстрани отбора на Шамрок (Ирландия). Първият мач е във вторник от 20:45 часа в Разград, а седмица по-късно е реванша в Ирландия.

Останалите наши представители играят в Лигата на конференциите.

ЦСКА-София може да се изправи срещу Сейнт Патрикс (Ирландия) или Мура (Словения). Преди това обаче „червените“ имат задачата да преодолеят отбора на Македония Гьорче Петров (Скопие). „Армейците“ гостуват в първия мач в четвъртък от 18:30 часа българско време, а на 28 юли посрещат съперника си на стадион „Българска армия“.

Ако „Левски“ успее да елиминира гръцкия ПАОК (Солун) го очаква победителя измежду Еележ (Босна и Херцеговина) и Хамрун Спартанс (Малта). „Сините“ приемат тима от южната ни съседка в четвъртък от 20:00 часа, като билетите за мача бяха изкупени днес само за 30 минути. Реваншът е след седмица.

В случай, че пловдивският „Ботев“ се справи със съпротивата на „Апоел“ (Никозия), в следващия кръг ще играе срещу победителя от двойката Кизилжар Петропавловск (Казахстан) – Осиек (Хърватия). „Жълто-черните“ приемат кипърците в сряда от 20:00 часа, ответният мач е идната седмица.