Спорт

Силен мач на Везенков не бе достатъчен на Сакраменто срещу Ел Ей Клипърс

От Euronews България Euronews България
Vezenkovnba 29.11 Снимка: БГНЕС

Звездата на българския баскетбол Александър Везенков отбеляза 13 точки при загубата на своя отбор Сакраменто Кингс със 117:131 от Лос Анджелис Клипърс в пореден мач от Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада. Българинът завърши като трети реализатор на "кралете" в домакинството в "Голдън 1 сентър". Везенков игра почти 24 минути и половина. Той завърши с пет успешни от общо седем стрелби, включително три от пет от зоната за три точки. 28-годишното крило добави и пет борби.

От неговите съотборници най-резултатен беше ДиАрън Фокс с впечатляващите 40 точки. Малик Монк добави 15 пункта.

Сакраменто обаче нямаше отговор в защита срещу силното нападение на Клипърс. Кауай Ленърд вкара 34 точки и овладя девет борби. Джеймс Хардън добави 26 пункта, а Пол Джордж завърши с 19.

Решаващи в мача се оказаха първите две части, в които гостите от Ел Ей вкараха 72 точки, а баскетболистите на Майк Браун само 50. В началото на последната четвърт разликата беше 21 точки, като надеждата се върна за кратко, когато тя падна до 13 пункта 5:36 минути преди края. 

Загубата е седма за Везенков и компания, като тимът има десет победи и запазва шесто място в Западната конференция. Ел Ей Клипърс са десети с баланс 8-9.

В следващия си мач Сакраменто домакинства на шампиона в НБА Денвър Нъгетс. Двубоят е в неделя от 5:00 ч. сутринта българско време. За "ножиците" пък предстои нова визита - този път на Голдън Стейт Уориръс, като срещата е тази нощ.