Политика

Пеевски към кабинета: С открита тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност

От Euronews България Euronews България
Peevski BGNES Снимка: БГНЕС, архив

Поредна атака от председателя на ПГ на ДПС към премиера акад. Николай Денков. 

В открито писмо Делян Пеевски отново критикува реакцията на правителството относно усложнената зимна обстановка от последните дни. 

По думите му, министър-председателят не се справя с управлението. Пеевски пише: "С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж,  характерно за тези ширини по това време на годината... И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо." 

Председателят на ПГ на ДПС допълва: "Лошото, г-н Премиер, е че по този начин хората губят доверие в политиците и държавата си. А когато няма доверие, всеки започва да се спасява по единично....Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал. Защото, отново ще Ви напомня, Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо."

Преди дни Делян Пеевски отново обвини кабинета в безпомощност и дори предложи да бъде номиниран за премиер, като заяви, че няма да избяга от отговорност и винаги ще работи за хората.